日本語を学ぼう

Diákok véleménye


Király Róbert honlapja

online japántanár és tutor
Volt diákok véleménye:


Robi senseii-jel mindig nagyon jól kijöttünk. Odaadó, lelkes, határozott személyiség. Ha látta rajtam, hogy kicsit elfáradtam, vagy éppen nem állok a helyzet magaslatán, kicsit beszélgetett velem más témájú dolgokról, és máris felrázódtam, szóval eredményesebben tudtuk folytatni az órát. Mindig elmondta a véleményét a dolgokról, ami nekem nagyon tetszett. Úgy gondolom, Robi senseii értékrendje közel áll az enyémhez, épp ezért nagyon jól kijöttünk. Mindig megszabta a határidőket – rejtett szigor volt – én pedig magam miatt sem, és mivel Robi senseii-nek sem akartam csalódást okozni, mindig igyekeztem megcsinálni a házikat, s rendesen felkészülni az órákra. Ha nem sikerült valamelyik, a senseii mindig megértő és segítőkész volt, aminek nagyon örültem, s amivel nem is akartam visszaélni. (S. Bea) 

Robi szenszejjel nagyon jó volt együtt tanulni, mivel úgy éreztem jól felépített tantervvel rendelkezik. Ennek köszönhetően az érettégire is nyugodt szívvel mentem, s ma már csak mosolygok, amikor eszembe jut, hogy párszor bizony sírtam az órán....  (P. Katalin)

Robi sensei nyelvi felkészültsége kiváló. Kívül – belül ismeri a japán nyelvet, a szavak hangulatát, háttérjelentésüket. Ez nagyon nagy segítség volt a nyelvtanulásban, mivel behatóbban tudtam megismerkedni az idegen nyelvvel, s a jó tájékozottsága miatt a kultúrával is. Pedagógiai felkészültsége is szuper, mert pl. mi előtte tíz év alatt kb. kétszer vagy háromszor hallgattunk kazettát, Robi senseii-jel ezt sűrűbben tettük. Az órák tematikusan napokra lebontva be voltak osztva. Pl. azt hiszem csütörtökön inkább a beszédre mentünk rá, a nyelvvizsgás feladatsorokat pedig azt hiszem mindig hétfőre kellett elkészíteni. Ez nagyon jó volt. Ezen kívül mindig nálam volt Robi senseii könyve, s abból kellett fordítanom is. Sokrétű volt a tanítás módszere, nem csak egy sémára hajazott. Ezt nagyon eredményesnek találtam. (F. István)

Az óráknak köszöhhetően sokkal közelebb kerültem japános céljaimhoz is. Nagyrészt Robi szenszeinek köszönhetem, hogy le tudtam érettségizni japánból, s ezért fogom tudni (remélem!) elérni, hogy egyszer én is japán tanár legyek, vagy hogy a japán nyelvet tudjam hasznosítani elkövetkezendő nagybetűs életemben. Arigatou, senseii :) (T. Petra)

További véleményeket, hozzászólásokat olvashatsz a honlap vendégkönyvében


<<< vissza a főoldalra