Válasz Üzenet íráshoz katt ide, majd Tevékenység és Válasz gombra!

INFÓ: Vendégként küldöd az üzenetet

az email címed csak a regisztrált felhasználók számára lesz elérhető.
X

Téma előzmények: Üzenet íráshoz katt ide, majd Tevékenység és Válasz gombra!

Az utolsó x hozzászólás 6 hozzászólás - (Utolsó hozzászólás fenn)

6 hónapja 2 hete #12659

Kedves Tamás szan

Köszönöm a bejegyzést. Én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek téged, mint egy pontos, precíz embert, akin azt látom, hogy mindig a tőle telhető legjobbat szeretné nyújtani, és 100%-os teljesítmény alatt nem elégszik meg.

Ha újra lehetőséged lesz a japántanulás folytatására, szólj csak, szívesen várlak vissza!

  • Csapucha Tamás
  •  profilkép
6 hónapja 2 hete #12658

Kedves Robi!

Úgy gondolom, hogy sokan tanulhatnának tőled! A sok nyelvtanár közül örülök, hogy téged választottalak, na meg a japán nyelvet!

Úgy érzem, hogy a japán nyelvtanulásába befektetett idő, s energia, valamint az, hogy megismerhettem egy megbízható, türelmes, szívből tanító, jó tanárt a személyedben korán sem időpocsékolás volt, ugyan sajnos az élet közbe szólt és így kénytelen vagyok most kicsit háttérbe szorítani a japán nyelv iránt érzett érdeklődésemet.

Az órák összességében jól felépítettek voltak megfeleltek az elvárásaimnak, ugyan volt néhány olyan pillanat, amikor úgy éreztem, hogy ez nagyon bonyolult, de szerencsére mindig kaptam tőled segítséget, akár az órán kívül is, hogyha kértem mindig kaptam plusz feladatokat, hogy az adott nyelvtani dolgot, amiben bizonytalan vagyok, vagy magát az írást betudjam egy kicsit jobban gyakorolni.

De! Nagyon szeretnék a későbbiek során egy japán középszintű nyelvvizsgát, mivel sok japán cég van már most is Magyarországon és az angol tudásom mellett még ez jó jöhet a későbbi karrier építés során. Így remélem, hogy egyszer ismét a tanítványod lehetek!

Köszönök mindent! :)

Üdv.:

Tamás

1 éve 1 hete #12626

Kedves Zsófi

Emlékszem arra, amikor körülbelül öt évvel ezelőtt először beszéltünk szkájpon, hogy egyeztessük a tanulás részleteit. Már 11.-es voltál akkor, és mondtad, hogy japán szakra szeretnél menni, ráadásul addig még nem is tanultál japánt. 

Így utólag bevallom, legelőször kicsit aggódtam, hiszen ilyen rövid idő alatt kellett viszonylag magas szintre eljutnunk. Azonban hamar eloszlattad minden kételyemet, hiszen sorra araszoltál felfelé a JLPT lépcsőin. Most pedig, mikor e sorokat írom, már az N2 birtokosa vagy, és méltán elnyert ösztöndíjaddal ismét Japánban tanulsz.

Biztos vagyok benne, hogy ott is továbbra is helyt fogsz állni. Kívánom, hogy sok élményben legyen részed, és szép emlékekkel térj majd haza. Aztán meg persze, hogy újra és újra mehess, ha szeretnél :)

  • Keller Zsófia
  •  profilkép
1 éve 1 hónapja #12614

Kedves Sensei!

Nagyon idegen tőlem, hogy ilyen módon öntsem írott formába a gondolataimat, ezért valószínű, hogy ez az üzenet is elég esetlenre fog sikerülni. Ennek ellenére remélhetőleg kiérezhető majd belőle, hogy mennyire hálás vagyok a közös munkával töltött évekért.

Természetesen én is egy nagyon jól felkészült és magasan képzett tanárnak tartalak, de ennél számomra mégis sokkal többet jelentet az, hogy mindig türelemmel és megértéssel fordultál felém. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a segítséged nélkül is eljutottam volna az N2-ig. Emellett úgy érzem, hogy amennyire csak lehetséges, felkészítettél az elkövetkező egy évre, amelyet a japán társadalomba beékelődve fogok eltölteni. Remélem, hogy a jövőben is lesz még lehetőségem tanulni tőled!

Köszönöm szépen a tanítást (és az alkalmankénti nevelést is)!

1 éve 2 hónapja #12605

Kedves Máté szan

Nem nehéz együtt dolgozni egy annyira elszánt diákkal, aki munka mellett hétvégente, a szombat és vasárnap hajnalt "áldozza fel" a japántanulás oltárán.

Én is örülök, hogy megismerhettelek, és bízom benne, hogy sokáig tanulhatunk még együtt. Igen, azért is így fogalmazok, mert egy olyan érdeklődő embernek ismertelek meg, aki szeret utánajárni dolgoknak, aki a japán élet és kultúra legkülönbözőbb részeit illetően is tájékozott, s akitől nem egyszer már én is tanultam.

Mit mást is mondhatnék még, mint azt, hogy これからも頑張ってね。

  • Batta Máté
  •  profilkép
1 éve 2 hónapja #12604

Kedves Robi-sensei!

Már gyerekkorom óta érdekelt a japán kultúra és nyelv, ezért amikor lehetőségem adódott, kaptam az alkalmon és belevágtam a tanulásába.

Ennek már 3 éve. Azonban úgy érzem, életem egyik legjobb döntése volt, hogy a Senseit választottam első (és remélhetőleg utolsó) tanáromnak ebből az egzotikus nyelvből.

Végtelenül türelmes és mindig érdekessé tudja tenni az órákat különféle történetekkel vagy éppen tapasztalataival, amiket Japánban szerzett. Ezzel folyamatosan fenntartja a figyelmet és nem csak a „száraz anyagokat” adja le. Természetesen így jobban megy a tanulás is, és nincs olyan érzése az embernek, mintha egy iskolapadban ülne. Számomra inkább olyan ez, mintha egy jó hangulatú beszélgetés lenne, amiből megtanulok japánul.
Mindemellett nagyon odaadó, mindig felkészülten várja a diákot, előre elkészített és a tanuló számára elküldött tananyagokból nagyon céltudatosan oktat.

Mondhatni, már az életem részévé vált, hogy minden héten kétszer おはようございます -szal kezdem a napot és egy kicsit más világba repít a Sensei ezalatt a pár óra alatt. Remélem, még sokáig így is lesz (bár szeretnék már egyszer tényleg elrepülni Japánba)! :D

Köszönöm Sensei, hogy megtanítottál japánul, és közelebb juttattál Japánhoz, egy olyan világhoz, amit nem sokan tudnak ilyen mélységesen megismerni és megérteni innen, Európából!