Topic-icon Click here, then click on "Tevékenység" and "Válasz" to write!

Több
9 éve 10 hónapja #12

Dear Guests and Friends!

I’m looking forward to your messages, your opinions, your questions!
I welcome all comments, and if there is anything that I can help with, please feel free to write in! :)

Robi Király (kirobika)

P.S.: Click on the button "Hozzászólás" (above) to write!
Than write the text in, and press the button "Küldés" (below) to send your message!

 • Bánhegyi Viktória
 • Bánhegyi Viktória profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #13

Kedves Robi!

Gratulálok a honlapodhoz! Örülök, hogy a szélesebb közönség elé tártad, azt a sok érdekeset, amit tapasztaltál. Sokat nézegettem a "személyes élményeim" részt, csak ámulok és bámulok, hogy mennyi mindenbe belekóstoltál.
Sajnos egyenlőre nem tudok senkiről, aki japánul tanulna, pedig ez az online módszer egy szuper, jól kidolgozott ötlet!
Sok sikert és üdv:
Viki

Dear Robi,
congratulations on your website! I'm glad, that you published the many interesting things, I was just staring and wondering, when I checked through the "personal experiences" section.
Unfortunately, at the moment I do not know anyone who has to study Japanese, but I would recommend You, this online method is a great, well-developed idea! ;)
Good luck and best regards,
viki

Több
9 éve 10 hónapja #14

Kedves Viki,

köszönöm, hogy megnézted a honlapomat és örülök, hogy tetszik. Köszönöm a biztatást is, igyekezni is fogok, hogy senki ne csalódjon, aki belevág az online japán tanulásba. Szerencsére egyre több diákom van és a visszajelzések is pozitívak :)

Dear Viki,

thanks for having a look at my website and I am happy that you like it. Also, thank you for the encouragement, I will do my best in order not to disappoint my students who take online learning. I have more and more students and fortunately they seem to be satisfied with the lessons :)

 • Volt Diák
 • Volt Diák profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #15

Robi senseei-el nem mindig értettük meg egymást eleinte, de tény, nagyon becsületes és odaadó tanárunk volt a középiskolai éveink alatt. Az tanórák során nagyon sok érdekességet mutatott nekünk, és sokszor játékosan tanított bennünket, ami miatt sokkal jobban megjegyeztük a tananyagot! (rejtett tanári praktika? lényegtelen, ha beválik) Lehetőséget kaptunk arra is, hogy japán származású Tanárral is tudjunk tanulni, ami számomra klassz élmény volt, de ugyanakkor kissé félelmetes is, mert nagyon kellett sasolni, hogy megértsük.


Azt se felejtem el, mikor év vége felé közeledve a lazulás vette kezdetét, de egyben tanultunk is. Ez alatt azt értem, hogy Senseii olyan órákat tartott, ami csak rólunk szólt ( a japán keretein belül). Tehát kérdeztünk mindenfélét, ami érdekelt minket, vagy akár akasztófáztunk japán szavakkal stb. Mégis a kedvencem, amikor japán ételeket készítettünk a tankonyhán!!! Onigiri-t meg sushi-t is furikake-val és jó sok nori-val :D Természetesen eközben megtanultuk, hogy melyik hozzávalónak mi a japán megfelelője.

Külön élmény volt számomra az is amikor városunkban a művelődési házban Japán találkozót tartottak. A mi csoportunk is részt vett ezen, origamiztunk go-ztunk, előadásokat is lehetett hallgatni a színpadi részlegnél stb. De ami nagyon klassz volt, hogy kimono-ba öltözhettünk!!!


Ezúttal is szeretném megköszönni Robi Senseii-nek a munkáját, és azt, hogy mennyi élménnyel gazdagított minket (a felsoroltakon kívül még számos pl.-t írhattam volna) :)

Mellékletek:
 • Burján Dezső
 • Burján Dezső profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #16

Először is szeretnék gratulálni a honlaphoz, nagyon jól sikerült!

5 évig tanultam japánt a középiskolában, ez idő alatt 4 tanárunk volt. Robi sensei az utolsó 1-1.5 évre vette át a csoportot, és többet tanultam meg vele ez alatt a rövid idő alatt, mint az előtte levő 3.5-4 évben.

Köszönöm a sok tanítást Tanár úr, nagyon érdekes és hasznos volt. Most egyetem mellett tervezem, hogy tovább tanulom a japánt és, hogy nyelvvizsgát is teszek belőle, remélem, hogy az egyetemi oktatóim is olyan jól tudnak majd tanítani, mint ahogyan a Tanár úr.

 • Schwerlichovszky Laci és Éva
 • Schwerlichovszky Laci és Éva profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #17

Kedves Robi barátunk!

Boldog új Esztendőt kívánunk Néked és új Családodnak! Örülünk, hogy jól vagytok.

Sok sikert a munkádhoz.

Barátsággal:
schwerlyék

 • Adam
 • Adam profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #20

Dear Robert :)

Wow, this sounded so official :)
I remember when first we met, we were working together both as Japanese interpreters/translators, even if that time (sadly) wasn’t too long.
Then once I have visited you guys in Okazaki, later we had that nice trip to Takayama. Even, if we couldn’t make it to the snowy traditional houses on the top of the hill. (It was my fault totally, I didn’t know that there is another train station in the area with the same name but without any relation to that famous spot... :()
I saw in your pictures that you have travelled a lot and far even after that and I’m glad you made it :)
Our ways may will cross each other soon again. :)

Anyway, I’m glad you have found a beautiful wife and a nice new life in Thailand :) !
Good luck for the teaching project as well! I hope you will have even more eager students!

(If someone else is reading this, I just can recommend you Robi as teacher, as he is patient and good in what he is doing. :))

 • Attila
 • Attila profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #22

ロビ、

久しぶりだね。

ホームページ、初めて見たら、凄いなと思った。 ;) 作ったのは妹さんだよね。本当に上手だと伝えて下さい。 :)

特に気に入った部分は日本の文化や地域の紹介や写真のページだ。写真どこもコメントしたかったほどだった。 ;) その機能が出来るかな。。。

写真見たら、結構懐かしくなったよ。また一緒に大滝に行こう、そしてあきさんとばばさんと一緒に食事しよう。 :) グヤーシュも是非作ろう。

でもね、ビホウまで写真載せたなんて、本当にビックリしたよ。 :cheer: 橋村さんに良いコマーシャルになるかも。 B)

ロビ、日本でのこと、そしてセーケシフェヘールヴァールの案内、色々ありがとう。ハンガリーか日本かタイか構わないけど、またいつか是非再会したいね。 ;)

タイで色々頑張って、奥さんと一緒に幸せにね。 :)

アッティラ

Több
9 éve 10 hónapja #23

Kedves egykori diákom :)

A csoportotok igazi kihívás volt számomra, hiszen amikor megismertelek Benneteket, már a középiskolai évek utolsó harmadában jártatok, ráadásul senki nem tervezte, hogy japánból érettségizne.

Való igaz, az első néhány hét volt az "egymásra hangolódás" időszaka, de azt hiszem, hogy ez új tanár esetében mindig így van. Örülök, hogy az együtt eltöltött közel két évben általában jó hangulatú, tartalmas óráink voltak, s ha évek múltán abból a sok mindenből, amit tanultunk, legalább olyanokra emlékeztek majd, hogy がんばってください, avagy a későn jövők arra, hogy おそくなってすみません, akkor már nem volt minden hiába :) A közös "megmozudulások", mint a japán nap, vagy művelődési házban tartott japános kórustalálkozó stb. számomra is mindig nagy élmény volt - látva, hogy Ti is élvezitek!

Örülök, hogy taníthattalak Benneteket! さようなら-t pedig nem szeretnék mondani, hanem sokkal inkább azt, hogy: また あいましょう !

Több
9 éve 10 hónapja #24

Kedves Dezső szan!

Ezek szerint az elvetett mag nem halt el a földben, hanem lehet, hogy újra fog sarjadni :) Örülök, hogy így értékeled a közös tanulásunkat, s kívánom, hogy összejöjjön még az a nyelvvizsga! Ha bármiben segíthetek, nyugodtan szólj!

A honlap kivitelezése a húgom munkája, továbbítom neki Dezső szan elismerését!

じゃあ、がんばってね

Több
9 éve 10 hónapja #25

Kedves László és Éva!

Köszönöm, s nektek is békés, boldog új esztendőt kívánok, a Baráti Társaságnak pedig sok-sok tartalmas japános előadást!

Több
9 éve 10 hónapja #28

Hi Adam san – or I could say: „szia Ádám szan”, as well :)

Yeah, that was a nice and unforgettable time we spent in Japan 4-5 years ago. I still remember how we got to know each other for the first time: in a small shop in Hikone. I was doing some shopping when somebody spoke to me in Hungarian: „excuse me, do you happen to be a Hungarian?” :)

I am happy to meet you there and that we have been keeping in touch since then and looking forward to seeing you again.

 • Peter
 • Peter profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #29

Hi all,

I can only recommend Robi san as a Japanese teacher.
We have spent ~1 year in Japan, living in the same dorm, learning at the same language school.
He was always very helpful and nice, and can explain very well so I can only recommend him to anyone who wishes to learn Japanese.

みなさま、頑張りましょ!

Több
9 éve 10 hónapja #30

アティラさん、本当にお久しぶりだね。というか、奥さんと一緒に遊びに来たのはいつだっけな、確か2009年7月だったよね。

そうだよね、日本で一緒に過ごした時間はたった4ヵ月半しかないけど、アティラと知り合いになっていなかったら、僕の日本の生活はずっと辛かったに違いないよ。だって、あのバイトを得たのもアティラさんのお陰だし、多くの人を紹介してくれて、早くたくさんの友達もできたし、いつでも相談に乗ってくれたしね。それがなかったのであれば、きっと留学時間を延長しなかったと思うよ。で、もし延長していなかったのであれば、1年目よりも素晴らしく、思い出で一杯2年目もなかったでしょ。で、それがなかったのなら、今の仕事もできないかもしれない。このように、今までやってこられたのは、あのときにアティラと出会ったお陰だと言っても過言じゃない。ありがとう、アティラ!

そうだね、ぞれぞれの写真にはコメントができないよね。アティラの提案を考えておくね。

そして、再開できる日を楽しみに待ってるよ

Több
9 éve 10 hónapja #31

Thank you, Peti san, and I am grateful for your friendship! これからも宜しくね

 • Váradi Zsuzsi
 • Váradi Zsuzsi profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #33

Kedves Robi!

Most is mosolyra húzza a számat a megismerkedésünk története! :) Egy téves telefonszámra küldött névnapi üdvözlet, már (húúú nem is tudom pontosan) lassan 10 éve tartó ismeretséget, barátságot hozott létre. Sok papírra vetett történet, hol vidám, hol kicsit tanácstalan... mindig érkezett a levél a világ különböző pontjairól.

Örülök a sikereidnek és büszke vagyok rád! Büszke vagyok, mert nyakadba merted venni a világot, és megtaláltad az olyan sokáig keresett, és várva várt boldogságot.

Kitartást kívánok és további sikereket az élet minden területén!


Üdvözlettel:

Zsuzsi

Több
9 éve 10 hónapja #34

Kedves Zsu!

Hú, az volt ám csak régen, mikor is? Tényleg valamikor 2001/2 tájékán :) Bizony, ahogy írtad, rengeteg tartalmas levélváltás köti össze a barátságunkat - nekem mindig jöttek onnan Jánkmajtisról, Neked pedig mindig onnan, ahol épp jártam :)

Köszönöm a segítségedet is, s hogy számíthatok Rád!

 • Csillag Zsani
 • Csillag Zsani profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #38

Kedves Robi! :)

Mikor Japánra gondolok, az számomra mindigis különleges és varázslatos szépségű helynek tűnik, nagyon szeretnék egyszer magam is ellátogatni oda! :) S az, hogy Te, kedves barátom éltél is ott, most a színesebbnél színesebb élménybeszámolóidat olyan nagy örömmel olvasgattam!
Igazán gyönyörű és páratlan tájakon jártál ottléted során; főleg a képek megtekintésekor szinte átjött az a friss levegő, amit Te érezhettél ott abban a csodálatosan zöld környezetben! :) Szóval köszönöm szépen ezt a kis élménycsokrot, amit összefoglaltál ottani életedből, történésekből, nagyon szuper lehetett! ;)
Igazán igényes és jól kidolgozott a honlapod, nagyon tetszik! Könnyen el lehet találni az egyes információkhoz, amire szüksége lehet mind az általad japán nyelvet tanulni vágyóknak, mind a barátoknak, ismerősöknek, látogatóknak egyaránt, szóval sok szeretettel gratulálok hozzá és sok-sok sikert kívánok a nyelvtanítás eme praktikus és lendületes formájához! :) ;)

Minden jót kívánok és sok-sok sikeres tanórát a lelkes japán-nyelv tanulókkal! :) :cheer:

Barátsággal:

Zsani


Dear Robi! :)

When you think of Japan, for me has always been special and magical place looks beautiful, I would love to visit there once myself! :) And to you, my friend lived there and now the color is great joy was reading your experiences!
Really beautiful and unique landscapes stays in luck, especially when viewing the images at the fresh air came in, what you felt it in a wonderfully green! :) So thank you very much for this small bunch of fun that you are at in your life there, from the historian, was very great! ;)
Really sophisticated and well-designed your site, love it! You can easily find the specific information you need for all those who wish to learn the Japanese language by you and your friends, acquaintances, visitors as well, so congratulations to him with much love and lots of luck in the teaching of this practical and lively form of! :) ;)

I wish lots of success and lessons to eager Japanese-language learners! :) :cheer:

Friendship:

Zsani

 • Bihari Dávid
 • Bihari Dávid profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #40

Tisztelt Robi szenszei!

Jómagam azok közé az emberek közé tartozom, akik az animéknek köszönhetően ismerték meg a japán kultúrát. Pár évvel ezelőtt, mikor a Naruto-nak köszönhetően megismertem az anime fogalmát, szerencsére nem ragadtam le ott és elkezdtem még inkább elmélyülni ebben a nagyszerű kultúrában. Amikor az első mondatokat meghallottam, még nagyon furcsa volt a nyelv, nem igazán tudtam hová tenni, de szerencsére hamar hozzászoktam. Talán már akkor is motoszkált bennem a gondolat, hogy érdemes lenne a japán nyelvel foglalkozni, de ez csak később tudatosult bennem. Az interneten kezdtem el vizsgálódni, majd találtam egy levelező tanfolyamot, amit elég hamar abba is hagytam. Abban a pillanatban, amikor tudatosult bennem, hogy egyedül nem fog menni, valahogy így nézhettem ki: :angry: Majd 1-2 évvel később, mikor megláttam Robi szenszei hirdetését az iskolai hirdetőtáblán, valahogy így nézhettem ki: :woohoo: Némi töprengés és előzetes levélváltások után végül belevágtam a komoly nyelvtanulásba. Azóta eltelt *2... 4... :huh: ... * 2 hónap, már a harmadikat tapossuk és úgy érzem, jól döntöttem. Nagyon sokat tanulok az órákon és sokkal könnyebben nekiállok elkészíteni a feladatokat és gyakorolni, mintha autodidakta módon tanulnék. Ráadásul az ismerősöknek is magabiztosabban villogok, mint amikor csak alig-alig tudtam azt a keveset, amit kellett volna.

Röviden, teljes mértékben megérte belevágni és remélem, pár év múlva oda is eljutok, hogy abban kérjek Robi szenszeitől tanácsot, hogy hol érdemes munkát keresni Japánban.

Tisztelettel
Dávid szan

Több
9 éve 10 hónapja #43

Kedves Zsani!

Bizony, az az időszak sok életreszóló élménnyel ajándékozott meg. De mit érnének ezek az élmények, ha megtartanám őket csak magamnak? :) Így hát már akkor is, amikor kint voltam, igyekeztem megosztani: levelek és képeslapok segítségével. Most pedig ezzel a honlappal szeretném megmutatni a szépségét, hadd részesüljenek belőle egy kicsit azok is, akik - még - nem jártak ott. Vagy ha már jártak, akkor hadd nosztalgiázzanak :)

Kedves Zsani, köszönöm, hogy a távolból is mindig bíztatsz!

Több
9 éve 10 hónapja #44

Kedves Dávid szan!

Érdekes történet, hogy az iskolátokban is találkozhattál azzal a plakáttal, és mondj köszönetet az igazgatótoknak, mert ő azon kevés (kevesebb mint 3% !! ) intézményvezető közé tartozik, aki reagált a megkeresésemre és együttműködött!

Dávid szan azon első diákjaim egyike, akit már kezdettől fogva is online tanítok. Dávid szan, örülök, hogy volt bátorságod ismeretlenül is belevágni, annak pedig még jobban, hogy hatékonyan tudunk együtt tanulni. Ez persze nagyban köszönhető a szorgalmadnak is.

A tisztelettudásod pedig példaértékű - ha egyszer Japánba kerülsz és a japánokkal szemben is így fogsz viseltetni, akkor könnyen el fognak fogadni, még akkor is, ha nem vagy perfekt japánból!

Így tovább, Dávid szan, がんばってね

 • Shirley
 • Shirley profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #48

Hi Robi, Happy new Year! Your home page looks great! Your photos are good memory to remember the good time in Japan. I wish you success in teaching japanese online.

Több
9 éve 10 hónapja #49

Dear Shirley, Happy Chinese New Year for you, too. I’m glad to have got to know you at Harumi san’s house. And yeah, that we went to the karaoke and sang together not only Japanese but also a Hong Kong song - unforgettable memories! 本当にありがとう、そしてこれからも宜しくね

 • Elina
 • Elina profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #50

Dear Robi,

I like you web page very much, so much fond memories of your stay in Japan.
I will never forget the things and people that I met in Japan but your experiences
are definitely more colourful and memorable!

I wasn't aware that you had attended the cooking class.
I did the same and it was really worth trying.

I would like to have a chance to sample the Hungarian soup, too!

Most of all I'm really impressed with your language skill.

I remembered when we first met I spoke to you in English and you replied "日本語で”,
I thought you must be a serious student who was keen in practising Japanese all the time.

Of course later I found out that there was other reason.

So it is really incredible that you are so fluent in English after such a short period of time.

Not forgetting that you have to learn Thai language at the same time.

You are either gifted or you have exceptional strength in learning foreign languages!

I wish I could master Japanese the way you do!

Keep up with the good work ! :)

 • Keiko
 • Keiko profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #51

Robi san,

It been a wonderful to get to know you in Japan.
You are so talented for languages. I was very surprised as I thought there was a non
-Japanese who speaks such a beautiful Japanese when I talk to you for the first time.
Ⅰam sure you’ll be a good Japanese teacher :)

I’ve been to Thailand twice, but only seeing spots in Bangkok, so
I hope I can visit Chengmai with my family in the future and want to experience a real-life in Thailand. :cheer:

Until then keep in touch and good luck in your new job and thai! :lol:

Keiko

 • Gyalog Márti
 • Gyalog Márti profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #52

Kedves Robi, Vendégek és Leendő Tanítványok!

A japán kultúra és nyelv iránt mintegy 10 éve kezdtem el érdeklődni, a nyelvet 2-3 évig Robi segítségével próbáltam meg elsajátítani. Nem könnyű fába vágja a fejszéjét az, aki japánul kezd el tanulni, de Robiban megtaláltam azt a tanárt, aki lelkes és türelmes munkájával segített abban, hogy társalgási szinten meg tudjam magam értetni japánul. Az órák alatt a nyelven kívül, a különleges japán kultúra számos más területére is elkalandoztunk, és rengeteg érdekes dolgot hallottam és tanultam Robitól, aki széleskörű tudással és személyes élményekkel, tapasztalatokkal rendelkezik. Ettől a "száraz" tananyag is egyszerűbbé, könnyebben tanulhatóvá vált. Biztos vagyok benne, hogy online tanórái is hasonlóan változatosak és magas színvonalúak, bármi is legyen a célotok a japán nyelvtanulással.

Csak ajánlani tudom minden leendő japán diáknak, hogy próbálja ki!

Robi, neked sok sikert kívánok a tanításhoz és az új életedhez!

Szeretettel:
Márti

 • Annalou
 • Annalou profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #53

元気?返事が遅くなってごめんね。またいつか会おうね!! アメリカに旅行したら家に来てね ^_^

 • Szilágyi Zsuzsa
 • Szilágyi Zsuzsa profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #54

Kedves Robi 先生!

Gratulálok a honlaphoz, nagyon tetszik! Most fejeztem be a vizsgáimat az egyetemen, és örömmel gondolok vissza arra, hogy ez Robi 先生 nélkül nem sikerült volna, hiszen ha nem segített volna fél év alatt felkészülni az emelt szintű érettségire, akkor be sem kerültem volna a Semmelweis Egyetemre :) Ezért szeretném így mindenki előtt megköszönni azt a türelmet, kitartást és bíztatást, ami mindig is jellemezte a 先生 munkáját. Ha elkeseredett vagy fáradt voltam, mindig felvidított, vagy kitalált valami olyan feladatot, ahol nem kellett túl sokat gondolkodni, de mégis tanultam valami újat. Bármikor fordulhattam hozzá, mindig megpróbált segíteni és válaszolt minden kérdésemre.

Köszönettel:
Szilágyi Zsuzsi :))))

 • Angel Lin
 • Angel Lin profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #55

Dear Robi,

I saw your website, which has a lot beautiful memories that we had in Japan.
I was very lucky meeting a nice guy like you when I was there.
I remember that I tried to learn PIANO when I was in Okazaki, and you taught me patiently.
You think of many ways in communicating with me with drawings and my poor Japanese.
It was so nice of you. Thank you!!


Wish you a wonderful life in Thailand and a happy new year!! :laugh:
(We are still having new year holiday now in Taiwan...haha...)

Angel Lin
From Taiwan

Több
9 éve 10 hónapja #56

Kedves Márti!

Köszönöm, hogy megnézted a honlapomat.

Ami pedig a közös japán tanulást illeti, érdekes története volt, hiszen egyáltalán nem volt mindig könnyű egyeztetni az órák időpontját, de hol itt hol ott mindig összehoztuk!

A japánóráink pedig számomra is mindig külön élményt jelentettek. Nemcsak azért, mert megannyi elfoglaltságod ellenére is szívvel-lélekkel tanultál, hanem azért is, mert nagy utazó lévén magad is megfordultál már Japánon kívül más délkelet-ázsiai országban is. Így rengeteg tapasztalatod volt, ami a japán kultúra mélyebb megértését is segítette - s bizony én is tanulhattam Tőled! :)

Márti, remélem, hogy az a sok japán tudásod nem fog elveszni!

Több
9 éve 10 hónapja #57

Kedves Zsuzsi szan!

Igen, azok a büfé előtti és ebédlőben tartott órák - とても懐かしいですね。De az, hogy Zsuzsi szan bekerülése az orvosi egyetemre ilyen ok-okozati összefüggésben állt a japán óráinkkal, ezt magam sem gondoltam volna :laugh:

Nagyon örülök, hogy ha csak egy kis időre is, - alig két tanév - de taníthattam Zsuzsi szant. Akkor is becsültem a hozzáállásodat és kitartásodat, és most is csak biztatni tudlak, hogy az egyetemen is megálld a helyed! (amihez persze semmi kétség nem fér :) )

Kedves Zsuzsi szan, még ha az orvosi szaknyelv a latin is, azért én bízom benne, hogy ha minden porcikánk és nyavalyánk japán nevét nem is tudod majd (bár miért is ne? :) ), azért azt a néhány "orvosos" kifejezést, amit órán vettünk, nem felejted majd el!

szeretettel

Több
9 éve 10 hónapja #58

アメリカの妹ちゃんへ

うん、元気だよ。

はるみさんのうちでホームステイ・メイトになって、よかったと思う。アナルちゃんと一緒に音楽をすることを始め、色々な思い出を作ったんだね。

これからも宜しくね

Több
9 éve 10 hónapja #59

Hi Keiko,

I'm glad to get to know you and your little child in Akiko san's house.

Having dinner together, playing music together - many unforgettable memories bound our friendship.

Dear Keiko さん、これからも宜しくお願いします。そしていつでも遊びに来てね。

Több
9 éve 10 hónapja #60

Thank you for all your help and support in Japan – and since then, too. And thank you for listening to me when I just wanted to talk. 感謝。

And of course thank you for helping me with that Cantonese Song – which I still play sometimes when I’m in a nostalgic mood :)

Oh, and the Thai language book you sent me when I started learning Thai! 本当にありがとうね。

As for the language learning – I just simply enjoy it, that’s all. And seeing the satisfied look of my students makes me feel that all the effort is worthwhile!

イリーナ、これからも連絡を取り合っていこう。

Több
9 éve 10 hónapja #61

エンジェルちゃん

あの時から僕の人生は変わった。

永久に感謝!

 • Nóri
 • Nóri profilkép
 • Látogató
9 éve 10 hónapja #62

Hálával tartozom Robi Senseinek mert nem csak japánul tanított, de meg is szerettette a nyelvet, az országot, a japán kultúrát - és az órákat is. És hány diák mondhatja el, hogy SZERET iskolába járni? Sensei megmutatta, hogy a tanítást lehet másképp is csinálni: nem kell fapofával végigülnünk egy órát, a tanulást élvezhetjük és akár még vicces is lehet. Köszönöm és további jó munkát kívánok a Senseinek, hogy mások is megismerhessék a tanulás szórakoztató oldalát :)

Több
9 éve 10 hónapja #63

Kedves Nóri szan!

Nóri szan a Törökbálinton eltöltött közel két évem egyik legkedvesebb és legsokoldalúbb diákja: aki a nulladik órás kosárlabdaedzéseken, a sokszor 8., 9. órás japánórákon túl, még a számomra is oly kedves zongorázásra is szentelt idejéből :)

Kedves Nóri, nagyon örülök, hogy együtt tanulhattunk, s kívánom, hogy a japán iránti elszántságod maradjon meg, mert eljön még a nap, amikor ez a sok-sok energia ezerszeresen térül majd meg! S mindig maradj ilyen derűs!

 • VICKI
 • VICKI profilkép
 • Látogató
9 éve 9 hónapja #64

It's so great!!! I like it very much. 凄いですね、長い時間がかかりましたね。

おめでとうございます。

Több
9 éve 9 hónapja #65

ウィッキーちゃん、ホームページを見てくれてありがとう。

そして、一緒に作った思い出も、一生忘れないよ。本当にありがとう。

 • Mayra
 • Mayra profilkép
 • Látogató
9 éve 9 hónapja #66

ロビ、おめでとう〜!

I'm very happy you made your homepage, and I would like to say to anyone that Robi is an excelent teacher and a wonderful person. Very dedicated and who puts effort in everything he does.

Robi! The best of luck!! : )

Love,

Mayra

 • Gombkötő Kata
 • Gombkötő Kata profilkép
 • Látogató
9 éve 9 hónapja #67

Szia Robi sensei !!

Hogy vagytok?

Nagyon szép lett a honlap!!!

Robi sensei-jel olyan 2-3 hónapig volt szerencsém együtt dolgozni, ugyanis a szárnyai alatt sajátítottuk el társammal az iskolai keretek közötti japán oktatás csínját-bínját. :)
Nagyon kedvesen segített minket, sok útmutatást adott. Nagyon sokat pl. úgy tanultunk nála, hogy csak néztük és próbáltuk magunkba szívni, hogy hogyan próbálja megszerettetni, és (ami még nehezebb!) a nyelv iránti érdeklődését fenntartani a diákoknak. Ez nagyon fontos, és én úgy láttam, hogy nagyon jól csinálja!!!

Bárcsak én is így tudnék majd tanítani, ha egyszer arra kerül sor, hogy iskolában tanítsam a japán nyelvet.

Tanítási stílusát a maximalizmus és az abszolút minőségi munka jellemzi. Emelett azonban nem szigorral, hanem inkább kedvességgel, közvetlenséggel nyeri meg a diákokat.

Ja és na ő az a tanár, aki aztán tényleg megadja a tiszteletet az összes tanítványának, amit azért a diákok (főleg középsulisok) nem mindig tapasztalhatnak meg azért, ugye?

Bárcsak én is Robi senseinél kezdhettem volna anno a japán nyelv tanulását. Biztos jobban és gyorsabban haladtam volna!

ÜDV

Kata


Hi there!!!

Let me write some lines about my experience with my Japanese language teaching supervisor, Robi sensei in English, too.

He is a very great and cool guy, and has a tremendous knowledge about the language he teaches and a great passion as well. Besides, he has a lot of patience, too. He explains something over and over again if you can not understand something at first.

He has a real teacher characteristics, when I saw him teaching, I knew it. He likes teaching very much, it is very visible.

It was a nice and memorable experience to master how to teach Japanese at school, under his guidance.

I wish I had had him as a Japanese teacher when I started to learn Japanese. I am pretty sure I would have learnt Japanese way much faster!!

Greetings, Robi sensei!!

Kata

Több
9 éve 9 hónapja #68

Dear Mayra,

thank you for singing together in our choir; and for all your help - you are a wonderful friend! Hope you will come and visit us one day :)

Több
9 éve 9 hónapja #69

Kata szan!

Köszönöm kedves soraidat, és nagyon örülök, hogy megismerhettelek. Ha Thaiföldre jövetelem előtt én választhattam volna ki, hogy az addig megismert gyakorló diákok közül ki vegye át a stafétát a Bálint Suliban - s persze ha akkor Kata szan is vállalta volna - akkor Kata szan lett volna az, akire nyugodt szívvel bíztam volna rá.

Örülök, hogy azóta is "tudunk" egymásról, s kívánom, hogy Japánban végre összejöjjön az a terved!

Kedves Kata szan, mi mást is mondhatnék, mint hogy これからも宜しくね。

 • miho
 • miho profilkép
 • Látogató
9 éve 9 hónapja #72

ホームページのお知らせありがとうございました。
想像以上にすばらしいホームページでびっくり!!
ロビさんにはいつも刺激をもらいます :cheer:

またタイの話も聞かせてくださいね。

Több
9 éve 9 hónapja #73

ホームページを拝見いただき、そしてそうおっしゃっていただき、ありがとうございます、とても嬉しいです。お会いできる日を楽しみにしています。

 • shen
 • shen profilkép
 • Látogató
9 éve 8 hónapja #86

你好(Hello)
好久不見(Long time no see.)
希望你天天開心(Hope you are happy every day.)

Több
9 éve 8 hónapja #88

チンさん、コメントありがとうね。

そうだよね、4年ぐらいになるよね。でも、それからずっと連絡を取り合ってきて、嬉しいことだね。
チンさんにとってはもうすぐ新しい人生が始まるでしょ。アメリカに行って、仕事頑張ってね。

そして是非また遊びに来てね。

 • yukie
 • yukie profilkép
 • Látogató
9 éve 8 hónapja #114

こんにちは、ロビ君。HPの完成おめでとう! タイでの生活はどうかな? 日本はだんだん暖かくなってきました。が、花粉が沢山飛んでいて、私は今アレルギーです。またタイの写真も沢山載せてね。

 • Évi
 • Évi profilkép
 • Látogató
9 éve 2 hónapja #189

Nem is tudom, hogy kezdhetnék hozzá. Én úgy 3 éve kezdtem el japánul tanulni, úgy, hogy egyáltalán nem rendelkeztem semmiféle alap nyelvtudással sem. Szóval én Robi szannal kezdtem el a japán nyelvtanulást.

Csak csupa jót tudok mondani. Eleinte - amikor Robi szan még Magyarországon volt - akkor Robi szanéknál tanultunk, majd később, amikor a távolság ezt nem tette lehetővé, az interneten folytattuk szkájp és minden más segítségével.

Eleinte egy kicsit tartottam a dologtól, de rájöttem, hogy ez nagyon jó mindkét fél számára. Az embernek azért mégis kényelmesebb, ha nem kell utazgatnia órákat :) Decemberben már nyelvvizsgázni megyek, úgyhogy csakis köszönetet tudok mondani Robi szannak. Remélem, még sokáig tudok nála tanulni, mert akkor biztosan még az 1-es szintű japán nyelvvizsga is sikerülni fog a jövőben :)

Több
9 éve 2 hónapja #190

Kedves Évi chan

Bizony, a diákjaim között lassan már a "veteránok" közé tartozol :) Nekem is öröm, hogy egy olyan szorgalmas diákot taníthatok, mint Évi chan, aki - igaz, mindig az utolsó éjjel, de - még a házit is mindig elkészíti :)

Biztos vagyok benne, hogy ha ugyanígy tudjuk folytatni a közös munkát, akkor annak meglesz a gyümölcse, és idővel el fogjuk érni ennek a JLPT-nek nevezett ötfokú létra legmagasabb fokát is.