日本語を学ぼう

Bemutatkozás


Király Róbert honlapja

online japántanár és tutorKedves látogatók, leendő tanítványok!


A Károli Gáspár Református Egyetem japán - német - magyar mint idegen nyelv szakán végeztem. Ösztöndíjjal fél évig tanultam Németországban, valamint összesen 21 hónapot töltöttem Japánban, ahol 2009-ben megszereztem a nemzetközi nyelvvizsga (JLPT) egyes (legmagasabb) fokozatát is.

Nyelvet tanulni, nyelveket beszélni, s ennek segítségével más kultúrákat, külföldi embereket megismerni csodálatos élmény. A tanításban - túl a tanítvány személyes motivációján - ezt az élményt szeretném átadni. Ennek hitelességét biztosítja, hogy mivel 2011 eleje óta Thaiföldön élek, magam is ismét új nyelvvel és kultúrával kerültem kapcsolatba. :)

Magyarországon japán nyelvet tanítottam (általános és középiskolában, valamint nyelviskolában és magán úton), Japánban pedig – a tanulás mellett – német illetve magyar óraadóként dolgoztam. Jelenleg Magyarországon (és más országokban is) a távolság miatt csak online tanítok - és ezzel még időt is spórolunk. :)

Nemcsak nyelvvizsgára felkészítést vállalok, - japán nyelvből a nemzetközi nyelvvizsga egyes szintjéig - hanem érettségire való felkészítéssel és egyetemisták nyelvi felzárkóztatásával is foglalkozom. Hogy mi a Te célod, az első órán meg fogom kérdezni. :)

Szabadidőmet a családommal töltöm, két kisfiammal, akiket – japánul még nem – magyarul tanítok. Szeretünk kirándulni, kertészkedni, zongorázni, zenélni.

Megjegyzés: A japán szavakat a honlapon a magyaros kiejtésnek megfelelően írtam át, de az óráimon a Hepburn-féle átírást használjuk.


Letölthető hivatalos önéletrajzom:


magyarul


angolul


japánul<<<
vissza a főoldalra